Att ta hand om ditt skägg är inte lika enkelt som det låter. För det är svårt, det är mer av en konst att behålla ett fint skägg och kunna ta hand om det och få det att se välvårdat ut. Men det går att göra och idag ska vi berätta lite om några metoder och tips som får ditt skägg att se välvårdat ut. För som det betyder för många, så kan skägget visa en frihet eller engagemang. Beroende på mål med skägget och varför man sparar det. Skägg är likt naglar. Tar du inte hand om dem blir dem dåliga och växer fult. Så oavsett om du sparar mycket eller bara stubb, så läs gärna artikeln och dela den på sociala medier!

För det första..låt det växa. Skägg växer bäst i sin naturliga format och det kan ta tid. Vissa får ett fullväxt skägg efter ett halvår medans andra kan få det redan efter en eller två månader. Däremot kan vissa låta skägget växa i flera månader och ändå blir det ojämnt. Tänk på att du ska ge det tid. Spara helst några månader innan du kan tänka att du bör raka av allt eller forma det. Låt det växa mycket och sedan kan du bestämma hur du vill trimma det eller forma det.

Ha gärna rätt verktyg och produkter. Med rätt verktyg menar jag exempelvis en rakapparat bäst i test som du kan läsa mer om här. Det är det första du behöver, för det är bra om du vet när det är dags att ge upp dit skägg. Det är en hård sanning. Alla kan inte få ett fullväxt skägg. Det som spelar roll är gener och andra faktorer. Ska du då gå runt och ha ett skägg med baldspots? Eller vill du raka av allt i tid? Använd dig då av rätt rakapparat.

Något annat du kan tänka på är att ha rätt schampo och balsam. Detta är väldig bra om du kommit en bra bit i din skäggresa. Skägg är fortfarande hår och måste tas hand om på samma sätt. Men försök att inte tvätta skägget så ofta. Gör det 2-3 gånger i veckan. Låt sedan bli. Då slipper du torka ut skäggbottnet och förhoppningsvis har du vid detta stadie fått nys om skäggoljor.

Köp en skäggolja efter din smak, som du applicerar på varje dag, genom att droppa 5-7 klick skäggolja på handflatan som du sedan masserar i ditt skägg.