skäggmode

Visst är det snyggt med skägg? Och visst kan det kännas lite fel att just vi på rakapparaterna.se skriver om detta, när vi har en hel blogg där vi tipsar om bra rakapparater och hårtrimmers? Men det är ingen fara. Vi tycker också att skägg är fint och det har sina fördelar. Bara för att vi skriver om rakapparater så utesluter det inte det andra. Jag själv som driver denna sidan har sparat skägg till och från i ett par år nu. Jag tycker det är fräscht, coolt och fint. Ja, det är fräscht. Skägget absorberar så mycket smuts som huden annars inte fångar upp eller som man inte andas in. Och det är faktiskt inne med skägg nu. Trenden har vuxit tillbaka.

Så vad är skäggmode 2017 och vad är det som är inne just nu?

Stilrent skägg, kammat åt sidorna. Det ska vara välvårdat samt ha en fin och elegant mustasch. Det är vad som är inne nu, 2017. Trenden ser ut att hålla sig kvar inom närmaste åren eftersom detta är den typiska skägg, klassiska looken. Det är ju ingen trend som kommer försvinna snabbt. Skäggtrender försvinner inte. Men modet, stilen, och allt man behöver anpassa sig till för att bära på ett skägg, kan försvinna och förändras under kommande år.

Hur ska jag få ett snabbt växande skägg?

Vi har inga snabba, enkla och kostnadsfria. Det tar tid. Skägg tar tid och tålamod. Du behöver framför allt ha bra gener för att få så bra skäggutväxt som möjligt, samt ha tillgång till ett par skäggoljor eller skäggschampo. Det är inget måste, men det hjälper till och underlättar väldigt mycket. Ditt skägg behöver ju som ditt hår, näring, luft och energi. Detta får du genom att du ständigt håller igång skägget och oljar in det eller tvättar med skäggschampo. Detta är ju förstås om du vill ha ett fint och redigt skägg. Det är ju så ett skägg ska se ut. Det ska inte behöva vara ovårdat bara för att det är skägg. Ovårdat skägg är en klassiker som heller inte blir gammal, så den kommer alltid finnas kvar. Alltså, grovt skägg.